tisdag 11 december 2012

Uppföljning av kompetensutveckling under höstlovet

Josefin, nu har vi haft uppföljning på kompetensutvecklingen vi hade under höstlovet. Alla lärare fick förbereda en presentation på ca fem minuter där vi skulle berätta om vad vi fördjupat oss i. Vi samlades i aulan, där hade de dukat upp bord på scenen som för en panel, vi var indelade i två grupper. Ena gruppen satt på scenen, andra gruppen i publiken. Vi som satt på scenen fick var och en berätta om vår fördjupning, lite fakta men framför allt de tankar och idéer vi fått. Sen bytte vi grupp och vi fick vara publik. Publiken fick ställa frågor om de ville. Alla var nog lite nervösa innan, men det stöd vi gav varandra gjorde att vi snabbt slappnade av och att vi helt opretentiöst kunde vara raka och ärliga. Det här blev verkligen jättebra, det öppnade upp och jag tyckte att vi alla hade en enorm respekt för varandra och att alla var genuint nyfikna. 

Vi hade fördjupat oss i många olika saker, här kommer några exempel:

Det här är bara några saker som kom upp, eller hur är det fint och kreativt. Detta tycker jag har skapat en stämning av att vilja mer, att prata med varandra om pedagogiska frågor, att vara tillåtande och nyfikna och att man inte måste vara expert på allt. 

Det stämmer verkligen, det de tog upp i filmklippet som du hittade i våras. 

1 kommentar:

  1. WOW! Vad inspirerande! Jag blir glad och lycklig över all kreativitet.

    SvaraRadera

Vi har stängt för utomstående kommentarer här på bloggen, men vill gärna vara en del av de samtal och den process som gör svensk skola bättre. Om du har haft glädje av våra inlägg eller är fundersam över något vi skrivit, låt oss veta. Vi finns på twitter.

Vi hörs!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...