söndag 25 november 2012

Senaste numret av pedaogiska magasinet

Josefin, har du läst senaste numret av Pedagogiska magasinet? Jag plockade upp tidningen och kunde inte sluta läsa. 

Ledaren handlade om vad bildning är, Leif Mathiason vred och vände på bildningsbegreppet och gav mig lite nya tankar kring detta begrepp. 

Göran Svanelid gjorde en uppföljare på sin första artikel om The Big Five och nu kopplade han förmågorna till bedömning. Denna artikel gav mig mer kött på benen när det kommer till just bedömning och tänket kring The Big Five. 

Och till sist, det fanns en hel artikelserie om hur viktigt det är att bygga relationer i skolan, lärare-elev, elev-elev och lärare - förälder. Ann-Marie Körling skrev en så fin och tydlig artikel om vikten av relationsskapande för att optimera lärandet och utvecklingen hos varje elev. Gertrud Svensén skrev en artikel om Jesper Juul och hans teorier kring relationskompetens. Fanny Jonsdottir skrev en artikel om hur viktig tillhörighet är i kamratgruppen från tidig ålder och hur viktiga alla pedagoger är i pedagogiska verksamheter,  för varje enskilt barn i denna process. Dessa artiklar gav mig ord, begrepp och formuleringar kring vad jag känner, tycker och tänker kring vår roll som lärare och vikten av att skapa goda relationer med varje enskild elev. 


2 kommentarer:

  1. Det låter förträffligt ju! I nya numret av Skolvärden fanns en forskningsspecial med olika vägar till forskning. Också väldigt matnyttigt. Kommunala forskningsinitiativ, forskarskolor, regionala nätverk och forskningsinsitutet Ifous beskrevs som olika vägar för en lärare att ägna sig åt forskning. Kolla in! http://www.skolvarlden.se/?cmpe=link_LRstartsida_puff

    SvaraRadera
  2. Det är kanske något av dessa forskningsprojekt man/vi ska haka på...

    SvaraRadera

Vi har stängt för utomstående kommentarer här på bloggen, men vill gärna vara en del av de samtal och den process som gör svensk skola bättre. Om du har haft glädje av våra inlägg eller är fundersam över något vi skrivit, låt oss veta. Vi finns på twitter.

Vi hörs!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...