tisdag 2 oktober 2012

Svenska lärare är kreativa

Josefin, 

jag läste ett inlägg i FredrikBloggen där han skriver om att den svenska lärarkåren är världens mest kreativa yrkesgrupp. Oh, vad det känns skönt att få cred för något, att vi som grupp är bra på något enligt någon annan. Lärare som grupp får ta så mycket skit (ursäkta ordvalet) i media och i samhället i stort. Då är det skönt att få höra att vi är konstaterat världsledande inom ett område i alla fall (ursäkta tonen), vi är KREATIVA. 

"Om nu Sverige är ett av de mest kreativa länderna, vilket flera oberoende undersökningar världen över understryker, så är det naturligtvis så att det sannolikt beror på att svensk skola bidragit stort till att utveckla dessa kompetenser. Förvisso kanske inte alltid medvetet, men trots det så har arbetsmetoder och förhållningssätt starkt bidragit." FredrikBloggen

Tänk den dag vi kan kombinera kreativiteten med förmedling av grundkunskaper. Då kan vi bli en världsledande skola igen och klättra på listorna (t.ex. PISA undersökningen) än en gång. 

Se även: Kreativitet vs grundkunskaper, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi har stängt för utomstående kommentarer här på bloggen, men vill gärna vara en del av de samtal och den process som gör svensk skola bättre. Om du har haft glädje av våra inlägg eller är fundersam över något vi skrivit, låt oss veta. Vi finns på twitter.

Vi hörs!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...