lördag 13 oktober 2012

Skolan är kreativ

Josefin,
jag vill skicka massor av TACK till Fredrik Svensson för hans bloggar där han kontinuerligt ger den svenska lärarkåren beröm och uppmuntran. I Fredrikbloggen har han ett inlägg om hur viktigt det är att stödja skolan och dess personal, att inte skriva ner skolan utan istället uppmuntra och hjälpa skolan framåt genom att prata om den positivt.

Den bild som idag målas upp av skolan är för ensidig och negativ, tycker jag. Jag skulle önska att den var mer nyanserad. Kritik ska så klart tas upp och behandlas, men så också de goda exempel som finns.  

"We need to talk positively about school and learning if we want teachers and principals to strengthen their confidence and rebuild the views of learning.
We all need them and we sure do need their creativity." Fredrikbloggen

2 kommentarer:

  1. Håller med! En framgångsfaktor för finsk skola anses ju vara all positiv uppmärksamhet skolan får i finsk press. Där är skolan är en auktoritet att se upp till med respekt. Dagens mediabild av svensk skola känns överväldigande negativ. Jag är glad för att vi (du och jag och Fredrik) lämnat gnällfesten och gör något mer positivt och konstruktivt med vår tid. Det finns mycket gott, professionellt och utvecklande att belysa i svensk skola!

    SvaraRadera


  2. Fredrik gör också ett radioprogram som handlar om skolan. Lyssnade på det häromdagen, kanonbra och intressant. http://soundcloud.com/rautveckling/skolsnack-garageradio-3

    Om du trycker på Gilla-knappen på denna FB-länk får du automatiskt uppdateringar från Fredrik.
    http://www.facebook.com/rautveckling?fref=ts

    SvaraRadera

Vi har stängt för utomstående kommentarer här på bloggen, men vill gärna vara en del av de samtal och den process som gör svensk skola bättre. Om du har haft glädje av våra inlägg eller är fundersam över något vi skrivit, låt oss veta. Vi finns på twitter.

Vi hörs!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...