torsdag 20 september 2012

Det här kallar jag kompetensutveckling


Josefin, 
vår rektor har hörsammat personalgruppen, där även du under förra året var en stor drivkraft i denna fråga. Jag är så lycklig, titta hur de tänkt kring dagarna på höstlovet:
"Höstlovsveckan (mån-tisdag)
Individuell fortbildning gäller för höstlovsveckan. Börja fundera redan nu på område som ni vill fördjupa er i. Ni kan använda tiden till att fördjupa er inom er projektgrupp, programfördjupning/ledmotiv, ämnesstudier/pedagogik/metodik/omvärldsbevakning
- så länge det rör elevers lärande. Ni lägger upp dagarna som ni anser passar er bäst. Ni kan och får givetvis jobba  i par eller i grupp - välj själva utifrån intresse och behov. Det som förväntas av er är att ni planerar en presentation om ca 30 minter för i första hand en grupp kollegor om ca 4 personer. Presentationen sker tisdagen i vecka 45 på ämneskonferenstiden. Vi rekommenderar att ni ägnar minst 1 dag till att besöka skolmässan, se nedan, och 1 dag till kompletterade inläsning + förberedelsetid till presentationen. Ni väljer själva var ni vill jobba. Under vecka 49 kommer vi att vika ca 1h till att lyfta vad som framkom på presentationerna samt utvärdera upplägget inför kommande år. Målet är du själv omvandlar teori till praktik i din egen undervisning under läsåret.  " Taget ur Veckobrevet skrivet av vår rektor
Eller hur är det fint, jag blir alldeles lycklig. Jag hoppas verkligen att detta faller i lika god jord hos våra kollegor och att detta är något vi kan utveckla och fortsätta med framöver. 

4 kommentarer:

 1. Åh, vad jag blir avundsjuk! Ska bli otroligt spännande att höra hur det föll ut.

  SvaraRadera
 2. Så ska det se ut! Finns fler exempel på skolor där man förstått att man kan och bör lämna ansvar och befogenhet till professionen!

  SvaraRadera
 3. Hej Magnus.
  Tack för din kommentar.
  Jag håller med dig.
  Vi vet ju bäst vad vi behöver fördjupa oss i för tillfället.
  Jag ska under dessa dagar t.ex. djupdyka i det nya betygssystemet och de råd och riktlinjer Skolverket nyligen kommit ut med kring detta. Har inte haft till det innan, men nu äntligen! /Malin :)

  SvaraRadera
 4. Oj, vad vi har haft det bra idag (idag har vi haft studiedagen). Det har bubblat i huset... det jobbas och utvecklas för glatta livet... de pedagogiska diskussionerna fullkomligt frodas.. Yippiiiii!

  SvaraRadera

Vi har stängt för utomstående kommentarer här på bloggen, men vill gärna vara en del av de samtal och den process som gör svensk skola bättre. Om du har haft glädje av våra inlägg eller är fundersam över något vi skrivit, låt oss veta. Vi finns på twitter.

Vi hörs!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...