söndag 22 april 2012

Kan inte pojkar bara få vara pojkar?

Stockholms universitet ordnar föreläsningar på olika teman gratis på Rum för barn, Kulturhuset. Den 25 april ges föreläsningen "Kan inte pojkar bara få vara pojkar" kl. 18-19.30. Kanske kan den ge fler av svaren du söker runt jämlikhet i skolarbetet (och som förälder)? Läs mer om föreläsningen här.

3 kommentarer:

 1. Hej.
  Tack för tipset.
  Jag såg den och blev intresserad, har det inte också varit en artikel om detta förut i DN, jag har för mig det. Jag har stött på det här synsättet förut och visat ett program om det här för mina elever. Nu kommer jag inte ihåg var jag hittade programmet. Det handlade om en förskola där man lät alla vara den de är. Där diskuterade man just det här - att låta de pojkar som är typiskt pojkiga få vara det. Att inte låta det vara provocerande utan bejaka det istället. Intressant synvinkel.
  Det är som med allt annat. BALANS. Det får inte svänga åt det ena eller det andra hållet. Alla måste ju få vara sig själva (utifrån den värdegrund som finns, så klart). Jag ska leta reda på länken...
  Jag hinner dock inte gå på föreläsningen - skulle gärna velat det..

  SvaraRadera
 2. Nu vet jag var jag hittade den, Filmserien Människans barn,i delen som handlade om genus.

  Människans barn
  en unik videoserie om barns utveckling D. 2
  Författare producent: June Carlsson ; i redaktionen: Yvonne Sjöblom ... ; dramatiseringar, regissör: Lena Koppel. Typ och år (Film, Film, VHS, 1996) Språk

  SvaraRadera
 3. Jag såg precis att jag är bekant med han som har föreläsningen. Våra familjer umgicks mycket när jag växte upp. Kul.

  SvaraRadera

Vi har stängt för utomstående kommentarer här på bloggen, men vill gärna vara en del av de samtal och den process som gör svensk skola bättre. Om du har haft glädje av våra inlägg eller är fundersam över något vi skrivit, låt oss veta. Vi finns på twitter.

Vi hörs!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...