lördag 21 april 2012

Jag vill ha en skola för alla!

Har du läst artikeln "Principen om en bra skola för alla gäller inte längre" publicerad i DN 17 mars 2012? Jag tycker att den är väldigt intressant för att den belyser:

a) vikten av en kompetent (och välbetald) lärarkår
b) poängen med en statligt finansierad skola

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastiskt bra artikel. Den sätter verkligen fingret rakt på vad som hänt i skolpolitiken och vilka konsekvenser alla beslut haft. Det är så skönt att man börjat diskutera det här! Jag har själv reflekterat över detta mycket på sistone. Det har aktualiserats och blivit så tydligt på skolor där jag anser att man är på väg att göra vissa skolor till elitskolor. Yrkesprogram kostar pengar och introduktionsprogrammen kostar pengar, mer pengar per elev då de kräver resurser (trots att skolpengen ser olika ut för de olika programmen). Medan de studieförberedande programmen inte kräver lika mycket resurser (generellt). Detta då man kan ha större grupper och generellt behöver inte dessa elever lika mycket stödundervisning och andra resurser. Detta har enorma konsekvenser för samhället. SEGREGATIONEN blir ett faktum. Vem tar ansvar för det? Inte kommunen/tjänstemännen i alla fall, för där vänder man på varenda liten krona, där tänker man inte på samhället i stort och inte på eleverna. Sorgligt. Tänk vilken konsekvens en reform som skolpeng kan ha... Jag på Jag vill ha en skola för alla!

    SvaraRadera

Vi har stängt för utomstående kommentarer här på bloggen, men vill gärna vara en del av de samtal och den process som gör svensk skola bättre. Om du har haft glädje av våra inlägg eller är fundersam över något vi skrivit, låt oss veta. Vi finns på twitter.

Vi hörs!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...