söndag 22 april 2012

Antiplugg och rosa pedagogik

Fortsättning på Jakten på det jämlika klassummet


Filmad paneldiskusission
"Om jämställdhetsarbetet i skolan. Tjejer presterar bättre än killar i skolan. Vad måste göras för att skolan ska bli en jämställd plats där allas möjligheter tillvaratas? I begreppet rosa pedagogik ligger en kritik att man tidigare sett för ensidigt på manligt och kvinnligt i skolan. Det är viktigt att se att det finns stora variationer inom grupperna flickor och pojkar. Vilka problem och möjligheter finns? Med pedagogikforskarna Mia Heikkilä, Kajsa Ohrlander, Ann-Sofie Holm och Anne-Sofie Kalat. Moderator: Bosse Parbring. Arrangör: Nationella sekretariatet för genusforskning."
Antiplugg och rosa pedagogik, panel
Sammanfattning av innehållet i debatten finns här.

Intressant diskussion.
Den ger balans, tycker jag.
Jag ska ta till mig:

  • Ställ krav - gå inte på och följ med i en kultur som inte är sund. (Tex. antiplugg och allmänt stök)
  • Ställ frågor - Varför?
  • Gör eleverna delaktiga. 
  • Fortsätt reflektera. 
Tips:
Genus.se

1 kommentar:

  1. I en av artiklarna på genus.se hittar jag begreppen "fnissarna och fnysarna", fantastiskt bra och talande. Bra definition på de som inte riktigt vill ta i ett ämnet...

    SvaraRadera

Vi har stängt för utomstående kommentarer här på bloggen, men vill gärna vara en del av de samtal och den process som gör svensk skola bättre. Om du har haft glädje av våra inlägg eller är fundersam över något vi skrivit, låt oss veta. Vi finns på twitter.

Vi hörs!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...